Schoorsteenrenovatie


Bel 0594 621 278


 

Schoorsteen renovatie

Een schoorsteen is gemaakt om jarenlang mee te gaan. Natuurlijk gaat een schoorsteen ook jarenlang mee, maar een schoorsteen kan na die tijd toe zijn aan een renovatie.
Een schoorsteen krijgt veel te verduren door de tijd heen, denk bijvoorbeeld aan de rookgassen die opstijgen uit de haard of kachel. Deze gassen tasten de binnenkant van de schoorsteen aan, waardoor uw warmtebron niet meer optimaal zijn werk kan doen.
Naast interne schade kan een schoorsteen naar verloop van tijd scheuren in het voegwerk krijgen of de afdichting naar het dak is naar verloop van tijd lek. Hierdoor is het niet veilig meer om veilig te stoken. In deze gevallen is uw schoorsteen aan renovatie toe.

Schoorsteen reparatie

Gebr. Kranenborg demonteert de kop, ook wel pet genoemd, van de schoorsteen tot een laag of 5 stenen. Daarna wordt er begonnen met het opnieuw opmetselen van de schoorsteen zodat we de schoorsteen vernieuwen. Als dat klaar is gaan we de stenen van de schoorsteen voegen en de bovenkant afsmeren met een vochtwerend middel. Als laatste gaan we de als nieuwe schoorsteen impregneren met een impregneermiddel zodat de schoorsteen er na deze schoorsteen reparatie weer jaren tegenaan kan.

Gebr. Kranenborg heef een jarenlange ervaring op het gebied van schoorsteenrenovatie en uw schoorsteen is daarom in goede handen. Vraag naar de mogelijkheden!

Neem direct contact op!


 

Onze dochterondernemingen

Met zonnepanelen bespaart u op uw energienota en draagt u bij aan een schoner Nederland.
Op www.zonnepanelen.kranenborgdak.nl/ ontdekt u alles over zonnepanelen…

Door gebruik te maken van de Hytile Dakpanknipper www.hytile.eu vermijdt u blootstelling aan het levensbedreigende kwartsstof. Er is dan ook geen noodzaak voor het gebruik van adembescherming…